Ontmoetingsplein
Zakelijk

…in samenwerking met Rever heeft L.INT voor één van de Rijkskantoren in Utrecht een ontwerp gemaakt voor het ontmoetingsplein in het gebouw, op de begane grond en op de 1e verdieping.

Het uitgangspunt voor het ontmoetingsplein was om het gebruik van deze gebieden aantrekkelijker te maken. Op die manier stimuleren we het fysieke ontmoeten, verbinden, samenwerken en de hybride manier van werken. De bestaande situatie was gesloten en niet uitnodigend. Bij dit gehele project is de bestaande bamboe wandbekleding met afgeronde vormen intact gelaten, deze zijn omarmd in het nieuwe ontwerp. Door een aantal ruimtelijke ingrepen te doen, zijn interessante zichtlijnen ontstaan. Door een nieuwe sfeer neer te zetten is een duidelijke verbinding gecreëerd tussen de begane grond en de 1e verdieping.

In dit project hebben we veelvuldig bestaande materialen hergebruikt. De bar op de begane grond is gemaakt van oude vloerdelen, evenals het zitelement/tribune op de 1e verdieping. De basis (binnenbouw) van al het maatwerk is gemaakt van restmateriaal. Al het toegepaste meubilair is second life meubilair.

Locatie: Utrecht
Oppervlakte: ±1200m2
Project: Ontmoetingsplein Rijkskantoor